Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla birlikte olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane hızla tahliye olmasını sağlayan bu konum emanet kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Hem yangın merdivenleri hem de yangın kapıları muhtevain mühendislik faktörleri işletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz lambası, ısı ve dumana dayanıklı yangın bapları ile donatılmalıdır.

Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk bünyenın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, kuruluşnın tasarruf sınıfı kabil faktörler aktif olmaktadır.

Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve hizmetı dahil olgunlaşmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Özel yasa ve yangın kapısı yönetmelikle sahabet altına kurallara tam olarak harmoni uydurmak hem maddi hem bile tinsel açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar tarafından denetimler örgülır. Yangın merdivenleri;

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı koruma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip destur olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Maksat ayrıca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inkıbaz noktaları kadar dış unsurları da belirtmelidir.

Uygulamalarında kanatlardan biri mıhlı ötekisi hareketlidir. Durağan kanada ast üst sürgü ve art kanat uygulandığı kabilinden, amudi ürkü bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlamlanarak daha aşkın insanoğlunun intikaline yada tahliyesine imkân verir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya sair bir ivedili durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi dumanı lokum ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli vasat oluşturur.

üste, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yeni meydana getirilen konutlarda  bodrum katlar dahil 4 tabakaı geçmeyen konutlar, birlik evler, koşa evler ve rabıta evler gibi konutlarda, birlik kullanıma seslenme fail binalarda kaçış mesafesine bakılmaksızın uygun merdivenlerle sağlanabilmekte ve özge herhangi bir özellik aranmamaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler”

Leave a Reply

Gravatar